Spring naar inhoud

Haaksbergerveen

14/06/2010

Het was een tijdje geleden, maar we zijn weer naar Twente geweest: het Haaksbergerveen bij, de naam zegt het al, Haaksbergen. Prachtig gebied met hoogveen restanten. Wielewaal gehoord en kort gezien, maar helaas geen foto. Volgende keer moet wel de autan weer mee, wat een muggen…

Foto van het Haaksbergerveen

Haaksbergerveen


Foto van een Grasmus, Haaksbergerveen

Grasmus


Foto van een Kokmeeuw, Haaksbergerveen

Kokmeeuw


Foto van een schaapskudde, Haaksbergerveen

Schaapskudde

5 reacties leave one →
 1. 14/06/2010 17:37

  Wat een scheet van een grasmus! En ik zal je even jaloers maken: in Spanje (Sierra da Grazalema) zagen wij begin mei op één dag vier wielewalen. Ze zaten in een gebied waar bijna geen mens kwam, allemaal in kurkeiken (dus niet zoals hier meestal in populieren). Hoe we ze te zien kregen: ik begon met fluiten van het ww-geluid, omdat ik dacht dat ik er een hoorde. En ik kreeg antwoord! Wat zeg ik: we hadden een minutenlang gesprek van man tot man (dacht hij 😉 ). Daarna kwam hij tevoorschijn. In de twee uur die volgden zagen we er nog drie . Het was er trouwens één groot vogelparadijs (omgeving Ronda). Aanrader!

 2. 15/06/2010 09:49

  Wat een prachtige foto’s!
  (enne… zegt de Wielewaal echt ‘dudeljoo’? Isaac beweert dat steeds in dat beroemde lied, maar ik vind het maar een rare tekst…)

  • 15/06/2010 10:23

   eigenlijk zegt een wielewaal dat echt. dus als je het een keer hoort buiten dan moet je goed zoeken. en ondanks dat een wielewaal knalgeel is, kun je ze toch slecht zien…..

 3. 15/06/2010 11:21

  Ik vind het eigenlijk meer klinken alsof er iemand heel mooi, maar ook achteloos zit te fluiten in een boom. Dudeljo heb ik er nooit in kunnen ontdekken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: