Spring naar inhoud

Onderzoek naar Zwarte Sterns in de Krimpenerwaard

25/06/2015

Afgelopen weken heb ik foto’s gemaakt voor het Zuid-Hollands Landschap van een onderzoek naar Zwarte Sterns in de Krimpenerwaard. In de Krimpenerwaard broeden ongeveer 170 paar zwarte sterns, ongeveer 12% van de Nederlandse populatie. Bij het onderzoek zijn 20 Zwarte Sterns, die broeden in Polder Berkenwoude en Polder den Hoek, voorzien van een geo-locator. Deze locator weegt één gram en wordt aan een poot bevestigd. De locator meet de duur van het daglicht. Het is de bedoeling om deze sterns volgend jaar opnieuw te vangen, de gegevens van de locator te lezen en zodoende aan de hand van daglengtes te kunnen bepalen waar ze op hun trek geweest zijn. Het onderzoek, uitgevoerd door Jan van der Winden, moet uiteindelijk leiden tot betere bescherming van de Zwarte Stern. En dat is nodig omdat de Zwarte Stern als bedreigd op de Rode Lijst van Nederlandse broedvogels staat. Meer informatie over het onderzoek op de website van het Zuid-Hollands Landschap.

Foto van  een Zwarte Stern met geo-locator, Krimpenerwaard, Nederland

Zwarte Stern, VH, man.

Foto van  een Zwarte Stern met geo-locator, Krimpenerwaard, Nederland

En weer vrij.

Foto van onderzoek Zwarte Sterns, Krimpenerwaard, Nederland

Ringen

Foto van onderzoek Zwarte Sterns, Krimpenerwaard, Nederland

Ringen, meten en wegen, allemaal onderdeel van het onderzoek.

Foto van  een Zwarte Stern met geo-locator, Krimpenerwaard, Nederland

Zwarte Stern, TP, vrouw

Foto van  een Zwarte Stern met geo-locator, Krimpenerwaard, Nederland

En weer vrij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: