Spring naar inhoud

Noordzeevogels in Marokko

04/02/2020

In Marokko zijn in de winter, naast typische zuidelijke vogels, soorten te zien die voor ons veel bekender zijn. Vogels die je op andere momenten van het jaar aan de Noordzee kunt treffen, als doortrekker of als broedvogel.
De Marokkaanse westkust en de Noordzee maken deel uit van hetzelfde grote systeem van trekkende vogels: de East Atlantic Flyway. Heel veel vogels trekken van noord naar zuid via deze trekroute, van arctische broedgebieden naar zuidelijke overwinteringsgebieden en vice versa. En er zijn soorten die broeden rond de Noordzee en overwinteren langs de westkust van Afrika in bijvoorbeeld Marokko, zoals de lepelaar en de grote stern. Het onderstreept maar weer hoe belangrijk het is dat natuur- en vogelbescherming op internationale schaal plaats vindt.

Kemphaan, Oualidia

Lepelaars, Larache

Lepelaar, Oualidia

Strandplevier, Oualidia

Grote sterns, Souss-Massa National Park

Zilverplevier, Oualidia

Grutto, Oualidia

Lepelaar, Oualidia

Groenpootruiter, Oualidia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: