Spring naar inhoud

Het wad boven Ternaard

20/10/2021

Ten noorden van het Friese Ternaard ligt voor de zeedijk een kwelder, de afgelopen tijd rood gekleurd door zeekraal. Bij hoogwater op de Waddenzee is de kwelder een vluchtplaats voor grote groepen wadvogels: bontbekplevieren, bonte strandlopers, scholeksters, bergeenden rusten hier en wachten tot het eb wordt. Dan kunnen ze weer naar voedsel zoeken op een droog gevallen Waddenzee.

De NAM wil naar aardgas boren onder het wad bij Ternaard. En het ministerie van EZK, economische zaken en klimaat, nota bene, wil daarvoor de vergunning verlenen. Minister Blok beweert zelfs dat hij wel moet…. Het wordt tijd dat er gestopt wordt met boren naar gas onder één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Overigens zou er ook gestopt moeten worden met zoutwinning, garnalenvisserij, militaire oefeningen en andere aantastingen van dit Unesco werelderfgoed.

Foto van de Waddenzee bij Ternaard
.
Foto van wadvogels, Ternaard
Bonte strandlopers en bontbekplevieren
Foto van wadvogels, Ternaard
Bonte strandlopers en bontbekplevieren
Foto van een tapuit, Ternaard
Tapuit
Foto van een bontbekplevier, Ternaard
Bontbekplevier
Foto van zeekraal, Ternaard
Zeekraal
Foto van de Waddenzee, Ternaard
.
Foto van wadvogels, Ternaard
Wadvogels. Op de achtergrond is een aardgasproductieplatform van de NAM op de Noordzee bij Ameland te zien.
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: